OM

Vilka är vi?

Sunnes nyaste galler Himmel & Hav slog upp dörrarna juli 2022. Galleriet drivs av Mia Älegård och Kristin O Steen, båda aktiva konstnärer sedan flera år. Galleriet är beläget på Långgatan centralt i Sunne, och hit hittar båda lokalbor och turister.

I lokalen finns, förutom galleriet, även en liten butiksdel med både konsthantverk och smycken, skapade och framtaget med konsten i fokus. Personliga presenter hittar du här.

Mia

Mia målar för att få fram en känsla. Detaljer är inte alltid viktigt, utan att slutresultatet talar till hjärtat. 
Med olika tekniker och ständigt utforskande tar hon sig an måleriet och är helt i häret och nuet. Hennes huvudteknik är akvarell men numera utforskar hon även olja, akryl, kol, och även lite kaffe och tusch har letat sig in.


Mindful art – att må bra och se det vackra i det närliggande. 

https://www.konst.se/mia

Kristin

Kristins målande kännetecknas av mycket färg, effekter och strukturer. Både teknik och stil skiftar i takt med att nyfikenheten och lusten att utforska nya vägar väcks till liv. Varje ny målning påbörjas i en fri och intuitiv lek i en abstrakt form. Inget fokus ligger på motivet eller den färdiga bilden, utan det är själva målarprocessen som är det viktiga. På ett underligt vis rör sig ändå de flesta slutförda målningar kring landskapet. Fjällen, havet och himlen finns ofta där och horisonten är essentiell. 

”Först när den inre kontrollanten är utmattad och rädslan att misslyckas släpper taget, kan konstnären kliva in på scen”

https://www.kosart.se

Tillsammans är vi Himmel & Hav

Och lite däremellan