Anna Strandberg & Sofia Linder

Anna Strandberg, Karlstad, har ritat och målat hela livet och varierar sig brett mellan olika material, färger och tekniker för att inte upprepa sig och fastna i ett fack. Känslan av frihet och utveckling är viktigt för henne i sitt skapande. Hon inspireras av musik, texter och natur och hennes motiv består av både realistiska naturmotiv, stilleben och ibland även abstrakt. Motiv som ofta återkommer i hennes bilder är hus som kan upplevas som porträtt. Bakom hennes målningar finns många tankar och historier, något som hon inte gärna berättar om, utan vill gärna lämna utrymme för tolkning åt betraktaren.

Hennes konstutbildning är estetiskt gymnasium på Sundstagymnasiet samt kurser i bild, skulptur, kroki och målning på Karlstads Universitet, Kyrkeruds folkhögskola, Berkeley University of California och Medborgarskolan mm. Hon har även själv lett kurser i oljemåleri.

Annas senaste utställningar har varit separatutställningar på Galleri Värmland och Saga Skafferi i Karlstad och Skivor till kaffet i Segmon, och samlingsutställningar på Hammarö Art Gallery och Trädgårdskafét i Skåre och Skårekyrkan mm.

I denna utställning, som är hennes första i Sunne, visar Anna akvarell och akrylmålningar med inslag av lokala motiv, vårkänsla och girlpower.

Instagram: Annastrandbergkonst_art

Sofia Linder, Karlstad, använder akrylfärger, sprayfärg, collage och tuschpennor av olika slag när hon skapar sina färgglada målningar som speglar glädje, humor och vemod. Outtalade känslor de flesta bär på men som inte alltid kommer ut. Det är hennes rastlöshet som styr målningen och hon jobbar lager på lager tills det känns rätt. Sina egna såväl som andras känslor är hennes drivkraft, och hon ser konsten som en väg att förstå sig själ och för andra att känna igen sig i för att få förståelse för djupet vi alla har men inte alltid visar. ”Vi lever i en värld med mycket psykisk ohälsa där vi behöver öppna upp oss mer”.

Sofias motiv är ofta hus, djur, människor och clowner i olika skepnader. ”Ganska barnsligt målat men genom vuxnas pålagringar”. Hon håller även målerikurser där man ska släppa loss, tillåtas känna efter och släppa på kraven.

Sofia har tidigare ställt ut på Sundsbergs Gård i Sunne 2022.

Utställningen öppnar med vernissage i konstnärernas närvaro fredag 21 april kl 15.00 – 18.00

Övriga öppettider:

Lördag och söndag 11-15

tisdag-torsdag 12-17

måndag stängt

Varmt välkommen!