IngBritt Wikström Svensson & Sofi Malmgren

IngBritt Wikström Svensson, Karlstad, skapar uttrycksfulla bilder i akryl med inspiration från dikter och poesi, vackra ord i sagornas värld, och från naturfenomenen. Ofta vet hon inte från början vad den slutliga bilden ska bli, utan hon följer processen och låter det växa fram från sitt inre. Ofta reser tankarna tillbaka i tid, till barndomen då hennes tankar och fantasier blev till bilder. Där hennes rötter finns.

I sitt yrkesliv i skolans värld har hon haft stor tillgång av det estetiska bildspråket, och under sina sista yrkesverksamma år arbetade hon som specialpedagog med stor tilltro till bildspråket för de elever som hellre målar än pratar. Att med en målning eller en bild kunna beröra någon på djupet är för IngBritt den finaste formen av kommunikation.

Nu har hon lämnat sitt yrkesliv bakom sig och njuter av att ägna all tid i världen till sitt måleri. Med många platser och smultronställen som inspirerar till kreativitet målar hon av hjärtats lust och numera av helt egoistiska skäl.

IngBritt har tidigare ställt ut sina alster i Värmskog och i Kristinehamn. 

Sofi Malmgren bor i Karlstad, och också i Gräsmark på sina lediga stunder där hon har sina rötter och hjärta. Det är också här hon hämtar sin inspiration; från skogen, vattnet och människorna som vandrat, älskat och levt i bygden långt före henne. Sofi inspireras även av stadens puls och liv.

Sofi jobbar i både lufttorkande lera och stengods som hon bränner och sedan målar med både akryl och akvarell. Ibland får annat material som grus, glitter och tidningspapper också plats i hennes konst. Leran har hon i blodet då hennes farfar och hans bröder startade Bröderna Lomarkers keramik för många år sedan. Företaget finns inte längre kvar men kärleken till leran lever vidare genom Sofi och hennes vackra skulpturer.

Sofi har tidigare ställt ut sina alster på hembygdsgården i Sunne.

I den här utställningen möts Sofis skulpturer och hennes moster IngBritts tavlor i deras gemensamma rötter.

Utställningen öppnar med vernissage i konstnärernas närvaro lördag 25 mars kl 11-17

Övriga öppettider:

Söndag 11-15

tisdag-torsdag 12-17

måndag stängt

Varmt välkommen!