Lena Andersson & Pia Marie Wallén

Lena Andersson Hammarö har målat sedan barnsben och det är hennes allra största intresse. Det är hennes lugn i en stressig tid – en meditation – och det står alltid en duk på Lenas staffli. Lena arbetar mest i olja men har på senare tid även målat i akryl. Djur och natur är hennes huvudsakliga motiv, men ibland kan det bli porträtt eller plötsligt dyka upp något helt annat.

Pia Marie Wallin Hammarö släppte loss sin skaparkraft i relativt mogen ålder och utforskar ivrigt collagets olika möjligheter. Med bilder och foton från tidskrifter, sax och lim som sina vanligaste arbetsmaterial skapar hon sina två- och tredimensionella bilder. Pia Marie växlar mellan att komponera små berättelser – ofta med en humoristisk ton – till att skapa abstrakta figurer eller grafiska motiv.

Under 2021 föddes två collageserier: ”Bladverk Opera” – som bygger på Kungliga Operans årsprogram, samt ”Blomster” i något större format, A2. 2022 smög sig textil in i bilderna och sviten ”Änglor” med efterföljande ”Änglor finns” blev till. 2023 har börjat med ”I lånta fjädrar”

Utställningen öppnar med vernissage i konstnärernas närvaro lördag 11 mars kl 11-15

Övriga öppettider:

Söndag 11-15

tisdag-torsdag 12-17

måndag stängt

Varmt välkommen!