Påskutställning
I denna samlingsutställning visar 4 inbjudna väletablerade och uppskattade konstnärer sina alster, tillsammans med galleristerna Mia Älegård och Kristin O Steen
Fredag 7 april – Söndag 9 april
Utställningen har öppet alla tre dagar klockan 12:00 – 18:00
Medverkande konstnärer
Johannes Wessmark – Hyperrealisten som arbetar med både akryl/penna på papper och akryl/olja på duk. Han har målat under de flesta av sina 60 år och de senaste 15 som heltidskonstnär. Både hans figurativa konst och landskapsmåleri ger en känsla av njutning och skönhet. Hans stilleben är ofta mer fantasieggande med annorlunda, och ibland omöjliga kombinationer av objekt och material.
Som hyperrealist-konstnär tycker Johannes om att göra sina verk så realistiska som möjligt, en passion han haft sedan han började måla på 80-talet.
På hans hemsida www.johanneswessmark.se finns mycket mer att se och där hittar ni även information om kommande utställningar, möjlighet att beställa printar mm.

Annika Wessmark f 1962 i Sundsvall har sedan drygt 10 år tilbaka bott i Värmland, Kil. Här har hon fortsatt att utveckla sitt mångåriga konstnärsskap vid sidan av sin grundproffesion som tandläkare. ”Jag har en enorm möjlighet nu att skapa min konst med gott om plats i vår gamla skola där vi bor och verkar” berättar hon. De senaste åren har större verk på papper med porträtt av djur varit en favorit för henne att skapa och för en tid sedan började även en mer lustfyllda bilder av förmänskligade djur i olja dyka upp. ”Jag behöver ombyte och få göra både mer allvarlig men även rolig konst i perioder” säger hon och blir tyst en stund. Sedan fortsäter hon: ”Jag vill att min konst ska få vara fri, att den likt en fågel får sväva fram för att hittar olika grenar att landa på”.
Annika är representerad av Galleri Mats Bergman Karlstad, Emmaboda Konst, Galleri Ardenno Torna Hällestad och Gallery DivArt Mexico. www.annika.wesmark.com

Ingegärd Johansson även kallad ELA kommer från Sysslebäck men bor numera i Karlstad. Henne intresse för textilier, mönster och färger har funnits sedan syslöjden i skolan. För 25 år sedan introducerades hon till lappteknikens värld, något som resulterade i filtar, kuddar, dukar, väskor m.m. ”Syandet” utvecklades sedan till applikationer (tygbitar i olika former som limmas eller sys fast på ett bottentyg i syfte med att det bli en bild eller ett mönster.) För sitt verk ”Summertime” fick hon Hedersomnämnande i den internationella tävlingen ”Virtual Quilt Show”. Ingegärd inspireras av naturen och skapar mycket natur och djurtavlor. Hon har hållit kurser för nybörjare och kurser i att sy landskap med applikationer och frihandsquiltning, och har utgivit två böcker om Lappteknik; ”Snabbt och Enkelt” för nybörjare og ”Mera Lappteknik med Ela”.
Ingegärd har varit med på en del utställningar, bl.a ”Skaparglädje i kvadrat” på Sundsbergs Gård 2002, sammen med Quiltgruppen Skogsstjärnorna. På den här utställningen visar hon sina tolkningar av olika tekniker, mönster och färger.

Mia Jansson – Bor i Molkom och tillverkar sina alster hemma i Lövåsen, men växte upp i Ransäter där det fanns gott om konstnärliga förebilder att inspireras av. Mia har varit verksam konstnär i 4 år, sedan genombrottet på gamla kraftstation i Deje 2020. Hennes glada Nöjdingar har varit i fokus. og livebränningarna i raku som hon genomfört har blivit ett uppskattat inslag under utställningsperioderna både i Deje och vid Laxholmen.
Keramiken kom in på allvar i hennes liv när hon studerade till lärare. Understimulerad av vetenskapliga teorier fick hon utlopp för sin kreativitet i en parallell keramikkurs. Idag verkar hon som konstnär och keramisk handledare på sina kurser.”Att vara konstnärlig ger mig känslan av frihet och välmående, jag känner mig nöjd” Drivkraften Vill skapa glädje och lyckokänslor hos betraktaren.Ur kaos och stress hämtar Mia sin drivkraft, keramiken blir en meditativ motvikt som skapar balans i livet. Konstnärskapet räddar hennes själ som hon uttrycker det, det ger henne framtidstro och skänker lugn när det är stressigt. Leran skulpteras och bearbetas till något bestående, något betraktbart som går att ta på. Leran och rakun tillför lycka och ständiga aha-upplevelser.
I denna utställningen visas Nöjdingar i olika bränningstekniker som raku, och i samarbetet med grafiska formgivaren Hilda Englund elugn.
